Bátran döntsön a tempera mellett!

tempera

Vannak olyan tevékenységi formák, amelyek játékként foghatóak fel, de közben nagyon komolyan kifejezőek is tudnak lenni. A festés éppen ezek közé tartozik. Természetesen nem mindegy, hogy mivel hagyjuk a gyermekeinket kibontakozni, hiszen létezhetnek olyan termékek, amelyek károsak az egészségükre nézve. A szakemberek komoly kutatómunkájának hála, megszületett a tempera, ami egyáltalán nem mérgező.

Ez nem jelenti azt, hogy bármilyen módon alkalmazható, tehát figyeljünk oda a rendeltetés szerinti használatra! Egy igen régi összetevőről van szó. A tempera már a modern idők előtt is kiemelt jelentőséggel bírt, akárcsak a legelső festékformák egyike.

Tehát adott volt, amiből kiindulhattak a gyártók. Amikor a picik belelendülnek az alkotásba, akkor elengedhetetlen, hogy a kezükre, ruhájukra bőségesen jut a készítményből. Szerencsére a tempera egyszerűen eltávolítható, ilyen módon nem okoz fejtörést, hogy megint nyakig színesen kerül elénk a szemünk fénye. Hagyjuk bátran kiteljesedni és élvezzük vele közösen ezt a fantasztikus időtöltést!