A maszkoló szalag használata lényeges lépés

maszkoló szalag használata

Falfestés előtt több teendőnk is akad. A bútorok letakarása mellett, ügyelnünk kell az ablakok, villanykapcsolók, ajtófélfák megóvására is. Erre remek eszközök a maszkoló szalagok. A maszkoló szalag használata rendkívül könnyű. A folyamat lényege a felület megóvása a festéktől. A maszkolás valójában letakarást, befedést jelent.

Maszkoló szalagot többféle kivitelben kaphatunk, ezért válasszunk a felületnek legideálisabb típust. Falat maszkolni is gyakori választás, például ha különböző színűre szeretnénk festeni bizonyos részeit. Bármit maszkolunk, de fontos, hogy a felület szennyeződésektől mentes, illetve teljesen száraz legyen. Így biztosítjuk a teljes, tökéletes tapadást.

A felület és a szalag között nem maradhat rés. Ha megtörtént a megfelelő rögzítés, akkor festhetünk. Mikor szedjük le? A maszkoló szalag használata esetében a legkiemeltebb figyelmet annak eltávolításakor kell alkalmaznunk. Ha érintésre már nem színez a festék, de még nem száradt keményre, távolítsuk el a szalagokat, mert így nem sérül a felület.