A napelemes közvilágítás egyre elterjedtebb

Napelemes közvilágítás

Ez az alternatíva nagyon jó választás lehet a nagyobb városoknak és a kisebb településeknek egyaránt. A napelemes közvilágítás által rengeteg megtakarítás érhető el. Az áramfogyasztáson megspórolt pénz másra is fordítható, így az adott térség gyorsabban fejlődhet. A kivitelezése egyáltalán nem bonyolult.

Az internetes oldalakon sok vállalkozás található, amelyek tapasztalt szakemberei hamar telepítik a szóban forgó oszlopokat. A munkához nincs szükség földalatti vagy oszlopok közötti kábelek lefektetésére. A napelemes közvilágítás alkotórészei akkumulátorral működnek. Az aksit a föld alá helyezik el egy vízmentes dobozban. Az eszközök esztétikus kialakításúak, így egyszerre tehetik széppé, költséghatékonnyá és környezetbaráttá a település utcáit, tereit. Strapabíró rendszerről van szó, ami hosszútávon szolgálja a lakókat. Vihar esetén nem kell félni az áramütéstől és a beázástól.

Amikor sötétedni kezd, akkor az érzékelőknek hála automatikusan bekapcsol. A napelemes közvilágítás távoli, félreeső helyeken is egyszerűen telepíthető. A termék előnyei közé tartozik, hogy nem igényel hálózati betáplálást. A napelemes kandeláber télen, a fagyos időben is kifogástalanul működik. A felépítését illetően, ez egy lámpatartó karral ellátott oszlop, aminek beton alapja van. Az aljzatban, illetve a vasalatban helyezkedik el az akkumulátor, a töltő, a szabályozó, valamint a védőelektronika.

A működését tekintve azt kell tudni, hogy a tetején található panel képes a napsugárzásból energiát előállítani. A napelemes kandeláber akkumulátora tárolja az előállított energiát. Az esti órákban működésbe lép, szóval a LED lámpatest fényt bocsájt ki. Nem engedélyköteles eszközről van szó, mivel áramszolgáltatói hálózatra nem csatlakozik. Lopásbiztos, hiszen az összes mozdítható alkatrész a föld alatt, egy speciálisan szigetelt tartókeretben van. Teljes mértékben ellenáll az időjárásnak. A modern technológiának hála, karbantartást hosszú ideig nem igényel. Gyakran alkalmazzák magánszemélyek udvarok és telkek megvilágításához. A napelemes kandeláber gyönyörű dísze lesz a zöldövezetnek.