A napelemes közvilágítás rendkívül elterjedt

napelemes közvilágítás

A települések vezetőinek érdemes elgondolkodniuk ezen a fantasztikus alternatíván, hiszen nemcsak környezetbarát, de költséghatékony is. A napelemes közvilágítás kivitelezését követően nem lesz áramfogyasztás, így kiadásokra sem kell számítani. Oszlopok közötti vagy föld alatti kábelezésre nincs szükség, ami egyébként egyáltalán nem könnyű feladat és sok időbe telik.

A lámpák aljzatában nagy kapacitású akkumulátor kap helyet, ami napközben elraktározza a panel által napfényből elektromos árammá alakított energiát. Az aljzattal együtt, az akku is a talajba kerül telepítésre egy vízhatlan, robbanásbiztos dobozban.

A napelemes közvilágítás kifejezetten hatékony, hiszen az oszlopokat LED fényforrásokkal szerelik fel. Amikor besötétedik, akkor ezek a szerkezetek az érzékelőknek köszönhetően világítani kezdenek, majd napkeltekor egyszerűen kikapcsolnak. Az oszlopok bárhová, bármilyen típusú talajba telepíthetőek. A napelemes közvilágítás minden tekintetben előnyös, így nem véletlen, hogy számtalan helyen megfigyelhető.