Hódíts Te is Petitekreációkban!

Petite

Az alacsony nők tudják, hogy milyen nehéz nekik rájuk szabott ruhákat találni egy szokványos butikban, vagy ruházati üzletben. De ezalól az online üzletek sem kivételek valójában. Hol keressék akkor a pici méreteiknek, adottságaiknak megfelelő ruhát és mire figyeljenek oda, hogy a vásárlás ne váljon egy kínszenvedéssé számukra? Ezekre a kérdésekre a választ a Petite weboldalán kaphatják meg. Kezdjük azzal a ténnyel, hogy minden 163 cm-nél alacsonyabb adottságokkal rendelkező nőpetitesize-nak számít. Ennek a francia eredetű szónak önállóan a magyar fordítása kicsi, pici és a divatban ez a kategória kisméretet, vagy törékeny méretet jelent. Itthon csak kevés üzlet rendelkezik ilyen tervezésű ruházati kínálattal az alacsonyabbak számára.

Lássuk, hogy akkor mik ezeknek a ruháknak a sajátosságai? A Petite ruházatot kifejezetten az alacsony, kisméretűnőknek tervezik. Szembetűnő például, hogy az ilyen méretezésű nadrágokat, szoknyákat, ruhákat, vagy nem kell levágni, mivel már eleve ideálisak az alacsony termethez, illetve a felsők, kabátok és a blúzok ujjait sem kell felhajtani, vagy levágatni. Kényelmes, igaz? A Petite ruháknak hála, mostantól megfeledkezhetünk a méretproblémás vásárlások végtelen útvesztőjétől, a felhajtásoktól, a levágásoktól és az állandó varrónőhöz való rohangálástól és egyéb kellemetlenségektől a napi öltözködésünk során.

Magabiztosan a Petite shop ruháiban

Manapság már vannak olyankülföldi divattervezők és ruhagyártók, akik külön méretezésű kínálatot terveznek az alacsonyabb nők számára, de ezeket a ruhákat gyakran csak a külföldi online webáruházakban lehet megvásárolni. A magyar alapítású Petite shop vásárlói is online rendelhetnek maguknak kisméretezésű ruhákat, hisz ez a shop kizárólag ennek a specialistája. Azok, akik rendelni szeretnének, ezt bárhonnan megtehetik az online vásárlás nyújtotta előnyöknek köszönhetően a nap huszonnégy órájában, mert nem kell más hozzá, mint egy laptop, vagy egy okostelefon.

Fontos megjegyezni azonban azt is, hogy az ilyen ruhák nemcsak a hosszúságukban, hanem számos más ponton különböznek a hagyományos konfekció darabjaitól, mivel a tervezésük, a szabásuk is az alacsonyabb lányok alakjának minden adottságát figyelembe véve készül. Például a Petite shopban a vásárlók nem a hagyományos méretjelölések és mérettáblázatok szerint tájékozódhatnak, mivel az itt megtalálható mérettáblázat nagyon eltér a megszokott hagyományos társaitól. A szebbik nem azon képviselői, akiknek a hagyományos méretezésű XXS-XL túl nagy, azok az eredeti petitesize méretezésű XXSP-XLP ruházatok között lelhetik meg a nekik való szetteket. Tehát a Petite shop saját, egyedi mérettáblázattal rendelkezik. Éppen ezért a vásárlás előtt mindenképpen tanácsos megismerkedni ezzel és kideríteni, hogy melyik méret a legmegfelelőbb.