Igen fájdalmasak a magnéziumhiány tünetei

magnéziumhiány tünetei

A magnéziumhiányt nem lehet egyszerű vérvizsgálattal kimutatni, hiszen a szervezetben található magnéziumnak körülbelül 1%-a van jelen a vérben. Ezért fontos figyelnünk magunkra, ugyanis a magnéziumhiány tünetei megmutatkoznak egyéb, igen kellemetlen módokon. Rengeteg ember az álmatlansággal, izomgörcsökkel, fáradtsággal társítja ennek az ásványnak a hiányát, pedig ennek számtalan más szimptómája is lehet. A magnéziumhiány tünetei közé tartozik a szédülés, a hajhullás, remegés, zsibbadás is, hogy csak néhányat említsünk.

Persze egyéntől is függ, hogy milyen kellemetlenségeket okoz neki ez a probléma. Tulajdonképpen a magnéziumhiány lehetetlenné teszi, hogy este lazítani tudjunk és jól aludjunk. Mindenképpen tenni kell ellene, így a szimptómák megjelenése után célszerű egy hatékony magnéziumkúrát tartani, hogy pótoljuk a szervezetben előállt hiányát. Ha figyelünk magunkra és informálódunk, akkor könnyen felismerhetőek lesznek számunkra a magnéziumhiány tünetei. Ne várjuk meg, amíg súlyosbodik a helyzet!

Könnyen eljárhatunk a fáradtság ellen

A fáradtságot általában mindenfélével magyarázzuk, sok munka, stresszes időszak, megállásunk sincs stb., azonban meglehet, hogy a tartós levertséget az okozza, miszerint a szervezetünk ásványi anyag szintje kritikusan alacsony. Sokan multivitaminokat szednek fáradtság ellen, de ez nem elegendő. Egészségünk szempontjából elengedhetetlen a magnézium, hiszen ez hatással van az egész szervezetre. Felel több mint 300 féle metabolikus reakcióért, amelyek közreműködnek a szív- és érrendszeri folyamatok, energiaháztartás, az egészséges idegrendszer kifogástalan működéséhez.

A megfelelő magnéziumszinttel sokat tehetünk a fáradtság ellen, mert ez stimulálja az agyban lévő természetes aminosav, a neuronok közötti kommunikációt szabályozó GABA receptorokat. Egyszerű és gyors megoldást jelent, ennek ellenére nagy hatással lehet az életünkre. Nem pusztán fáradtság ellen vethető be sikerrel, hanem javulást hozhat a hangulatunkban, stressztűrő képességünkben, koncentrációban, alvásminőségben, ami által növeli az energiaszintet is.