Mediterrán konyha sok zöldséggel

mediterrán konyha

Minden ember életében kulcsfontosságú az egészséges táplálkozás, ha betegségektől mentes, hosszú életet szeretne élni. Nem véletlen, hogy a gasztronómiai szaklapok állandó szereplője a mediterrán konyha, aminek ízeit nem csupán ínycsiklandó jellegük miatt érdemes kipróbálni, hanem azért is, mert fantasztikus hatást gyakorolnak az egészségre.

Rengeteg zöldség és gyümölcs felhasználásával készülnek ezek a finom ételek. Tanulmányok kimutatták, hogy a mediterrán konyha élvezői jóval kevésbé veszélyeztetettek különböző megbetegedésekkel szemben, mint azok, akik másképpen főznek. Tulajdonképpen egy életmód a mediterrán diéta, bár nem kötik szigorú szabályokhoz. Az egyszerűségében rejlik a sikere, aminek mi is részesei lehetünk egy elhatározással.

Különösen finom a vegán reggeli

A reggeli a nap legfontosabb étkezése és bár a vegán életmódot folytatók nem fogyasztanak bizonyos élelmiszereket, mégis lehet tartalmas az étkezésük. A húsban lévő fehérjéket nem kell nélkülözniük, hiszen a vegán reggeli állhat például zöldségsalátából karfiollal, brokkolival, avokádóval, amivel az ajánlott napi adag protein garantáltan bevihető.

Persze, számtalan egyéb készítményt is fogyasztanak a vegánok, a házi készítésű szendvicskrém kifejezetten népszerű a köreikben. Izgalmas variációk találhatóak meg az internetes receptekben is, amelyekkel meglehetősen ízletes és tápláló lesz a az elkészült étel. Szinte végtelen a lehetőségek tárháza, csicseriborsó-pástétom, köleskörözött, mogyorókrém, humusz, hogy csak néhányat említsünk. Tehát, ízletesen előállítható a vegán reggeli.