Mikor van szükség feszültség átalakító berendezésre?

feszültség átalakító

Az áramátalakító inverterek használata akkor szükséges, ha valamilyen 230V-os készüléket szeretnénk használni, de csak 12V-os vagy 24V-os akkumulátor áll rendelkezésünkre. A feszültségszint mellett, azonban fontos szempont a választásnál a feszültség átalakító üzemmódja, teljesítményszintje is.

Az inverterek leginkább a teljesítményükben térhetnek el egymástól. A kisebb teljesítményű feszültség átalakító alkalmas laptopok, telefonok, tabletek, műhold sugárzók, az erősebb testvéreik pedig magasnyomású porszívók, mikrohullámú sütők, televíziók működtetésére.

A választás előtt minden esetben el kell döntenünk, hogy milyen teljesítményű készüléket szeretnénk használni, de célszerű magasabb teljesítményű invertert választanunk. A feszültség átalakító berendezések minden esetben rendelkeznek túlfeszültség és túlmelegedés védelemmel, amely biztonsági szempontból elengedhetetlen. Túlterhelés vagy túlmelegedés esetén a feszültség átalakító kikapcsol így megvédi a készülékünket az esetlegesen bekövetkező károsodástól