Milyen stílusú macska ágyat válasszon?

macska ágy

Az állatok különböznek egymástól. Így van ez a cicákkal is, hiszen nem mindegyikük szeret a változatos macska ágy típusokban aludni, inkább hajlamosak egy székre vagy ablakpárkányra feküdni. Ennek ellenére számos módon ösztönözhetjük őket arra, hogy az új fekhelyükön maradjanak.

Például elhelyezhetünk ezekbe egy régi ruhadarabot, amin érzik az illatunkat. Így majd tudni fogják, hogy a macska ágy egy kellemes hely a számukra. Ha a cicája szeret elnyújtózni, akkor ovális alakú modellt tanácsos megvásárolnia. A magas oldala biztonságot nyújt a kedvencének, miközben továbbra is bátran elnyúlhat.

A másik igazán jó lehetőség a radiátornak is nevezett fekhely modell. Nagyon népszerű a háziállat tulajdonosok és maguk a cicák körében is. De ügyeljünk rá, hogy vannak olyan olcsó és rossz minőségű termékek is a piacon, amelyek hajlamosak arra, hogy hamar tönkremenjenek. Egyes cicáknak egészségügyi okokból, például ízületi gyulladás és más problémák vagy az idős kor miatt lehet szüksége macska ágyra.