Számos területen elengedhetetlen a formaleválasztó olaj

formaleválasztó olaj
A betoniparban és az építési területeken mindig is nagy szükség volt egy speciális olajra. A formaleválasztó olaj, ahogy a neve is mutatja, a formaleválasztásban játszik nagy szerepet, illetve a rozsdásodás ellen is véd. Megállja a helyét az előre gyártó üzemekben egyaránt. A rendszeres alkalmazásával nem mellesleg a fa vagy fém sablonok élettartama meghosszabbítható.
A szakemberek tisztában vannak vele, hogy a megfelelő tulajdonságokkal bíró készítménnyel sokat lehet tenni annak érdekében, hogy vizuálisan is egy egységes, tartós, jó minőségű betonfelületet lehesse kapni. De csakis a célnak megfelelő formaleválasztó olaj jöhet szóba, hiszen a rosszul megválasztott termék sajnos sokat ronthat a beton felületén.

Melyiket érdemes megvenni? Tudni kell, hogy a formaleválasztó olaj háromféle lehet. Létezik hígító, kiegészítő és leválasztófilm-képző. Az első csoportba tartoznak a fehér olajok, a paraffin és a szintetikus olajok. A kiegészítő szerek legfontosabb feladata, hogy képesek javítani az első kategóriában szereplő olajok hatásait.