A skót whisky nagyon közkedvelt

skót whisky

A terméknek több fajtája létezik, így kedvére válogathat. A skót whisky különlegességei közé tartozik, hogy minimum 3 évig tölgyfahordóban érlelik. Az eredetvédelme kiterjed többek között az Európai Unióra, az Amerikai Egyesült Államokra és Kínára.

Az ital tökéletesen megfelel ajándéknak is. A nedűt az élet vízének szokták nevezni. Ez onnan ered, hogy kezdetben a szerzetesek főleg gyógyászati célra alkalmazták.

Tudni kell, hogy Skócia évente 1 milliárd üveggel exportál külföldre. A legtöbb palackot Franciaország vásárolja fel, utána pedig az USA következik. A skót whisky tehát rendkívül népszerű világszerte.

A hozzáértők szerint, az italt jég nélkül érdemes fogyasztani, mivel azt tompítja az ízlelést. A hígítás inkább egy kevéske szobahőmérsékletű vízzel ajánlott. Ezzel csökkentheti az alkohol erősségét és kiemeli a jellegzetes ízét. Az érlelés során, évente 2 % elpárolog a hordók tartalmából. A kínaiak zöldteával hígítják ezt az italt. A skót whisky tökéletesen megfelel bármilyen alkalomra.