Vízteres kandalló a lakás fűtésére

vízteres kandalló

A központi fűtéses megoldások révén esély kínálkozik a lakás hőigényeinek ellátására, valamint a használati meleg víznek az előállítására. Már csak az a kérdés, hogy milyen jellegű tüzelőanyag lesz felhasználva erre a célra? Magyarország jelentős részén a földgázt alkalmazzák, de vannak régiók, ahol még a hagyományos vegyes tüzelésé a főszerep.

A kazánrendszer mellett, ugyanakkor vízteres kandalló szintén bevethető a feladatra. Ez a termék nagy hatékonysággal működik. A benne égő tűz a vízteret melegíti, ami egy hőcserélőnek adja át az energiát, majd így megy ki a meleg a radiátorokba. A vízteres kandalló a padlóban elhelyezett csőkígyó folyadékát is melegítheti.

Megfelel tehát többféle szabványnak, aminek hála, rendkívül gazdaságosan üzemeltethető. Kisebb-nagyobb teljesítményben érhető el, így kiválasztható az ideális a cél elérésére. A vízteres kandalló mindezek mellett a romantikus látványt ugyanúgy biztosítja, hiszen az üvegajtó mögött zajló égési folyamtok nyomon követése a lelkünket is melengetni tudják.